Ansiktssvette og hodesvette

Det er mange svettekjertler i ansiktet. Bare hender og føtter har samme tetthet. Svettekjertlene i ansiktet kan tillegg til stress og varme også stimuleres av smaksreflekser. Alle merker nok at de kan begynne å svette på grunn av krydret mat!

Hvordan er det å ha ansiktssvette og hodesvette?

Å lide av overdreven svetting i ansiktet kan føles veldig ubehagelig delvis fordi det er synlig, og delvis fordi det gir fysiske problemer, for eksempel at man drypper svette på papir eller instrumenter, får salt svette i øynene eller forfrysninger, siden man svetter selv når det er minusgrader ute. Å være svett i ansiktet kan noen ganger bli oppfattet som et tegn på usikkerhet og nervøsitet. Mange som lider av ansiktssvette og hodesvette, vil ikke være midtpunkt, for eksempel ved å gi taler, gjennomføre presentasjoner og så videre.

Hvordan behandler vi ansiktssvette og hodesvette?

Vi behandler med mikroinjeksjoner med botulinumtoksin. Selve injeksjonene selv tar ca. 15 minutter. I ansiktet bruker vi et spesielt botulinumtoksin som har minimal effekt på ansiktsmusklene. For å minimere smerten av nålestikkene bruker vi en svært tynn nål. Dessuten tilbys våre pasienter også bedøvende krem ??og en hurtigvirkende morfin i forbindelse med behandling. Selv om morfin forsvinner fra kroppen i løpet av et kvarter, er det unødvendig å ta bilen ved smertelindring med morfin.

Hva er effekten?

Etter 2–3 dager blir de fleste pasientene tørre. Livskvaliteten forbedres vesentlig. Man kan forvente ca. 3 måneders effekt av behandlingen som deretter kan gjentas.

Hva er bivirkningene?

Når pannen behandles, kan pasienten få en forbigående effekt (1–2 uker) med mindre rynker og vanskeligheter med å løfte øyenbrynene. Pasientene som opplever denne bivirkningen, synes dette er akseptabelt med tanke på at de blir tørre. Andre mindre vanlige bivirkninger kan være tørre øyne, tørr munn eller blåmerker.